Transocean förlorar 69 miljoner dollar i tredje kvartalet

Transoceans rigg i norska vatten. Transocean är en av världens största aktörer på borrmarknaden med en opererad flotta på 45 borrfartyg. Av dessa är 28 flytande riggar för extremt djupt vatten förutom 14 svåra riggar för hård miljö, medan de sista de resterande tre flytande riggarna är medeldjupt vatten. Foto: Transocean

Transocean fortsätter att förlora pengar och måste uppvisa ett underskott på 69 miljoner dollar. tredje kvartalet. Anledningen är bl.a. avyttring av tillgångar med förluster och kostnader för omstrukturering.

Det amerikanska borrbolaget Transocean har fortfarande ekonomiska svårigheter.

Detta visar företagets tredje kvartalskonton som slutade med en förlust på 69 miljoner dollar.

Nettoomsättningen från borrkontrakt uppgick under kvartalet till 773 miljoner dollar. Det är en minskning med nästan 17 procent. jämfört med föregående kvartal. Här var nettoomsättningen 930 miljoner dollar.

Även om det krisborrade borrbolaget har lyckats sänka driftskostnaderna under kvartalet med mer än 10 procent. till 470 miljoner. dollar kunde det inte kompensera för nedgången i nettoomsättningen.

Dessutom sålde Transoceon enligt kvartalsredovisningen tillgångar med förlust under perioden. Det har kostat 61 miljoner. och har dessutom haft extraordinära kostnader på 5 miljoner. dollar i samband med "omstruktureringar".