Oljepriserna sjunker på grund av rädsla för minskande efterfrågan

Oljeborrtorn vid skotska kusten. Foto: Creative Commons Lic. kredit: Elise Adram

 

Efterfrågan i Kina är robust, medan det finns rädsla för andra marknader med stigande koronainfektion.

Oljepriserna var lägre tisdag morgon den 20 oktober efter att Opec + varnat för minskande efterfrågan på grund av stigande koronainfektion.

Opec + har gått med på att öka produktionen med 2 miljoner fat dagligen från och med januari 2021. Men planerna kan förändras. Organisationens möte äger rum den 30 november 2020.

- Opec + kan försena produktionstillväxten med ytterligare tre månader till april 2021, sa ekonom Howie Lee från Oversea Chinese Banking Corp. till Bloomberg News.

Fram till nästa möte i Opec + blir den närmaste priskatalysatorn om den förverkligas, ett stimulanspaket i USA, eftersom det kommer att kunna minska osäkerheten om ekonomin och därmed efterfrågan på olja.

Futures på den amerikanska referensoljan, WTI, handlades till 40,61 dollar den 20 oktober mot 41,14 dollar på måndagen dagen innan.

Samtidigt handlades den europeiska motsvarigheten, Brent, till 42,36 dollar den 20 oktober mot 43,04 dollar på måndag eftermiddag dagen innan. Priset på olja har sjunkit de senaste fyra handelsdagarna.