Elsäkerhetsverket finalist till Svenska Publishingpriset

Foto: Publishingpriset.org

Finalisterna är klara i tävlingen Svenska Publishingpriset och Elsäkerhetsverkets webbtjänst Kopplasäkert.se har gått till final. I november blir det klart vem som vinner.

Svenska Publishingpriset är en nationell utmärkelse och man kan tävla i tre kategorier; film, print och webb. Bidragen bedöms av en jury bestående av verksamma kommunikatörer. Koppla säkert tävlar i kategorin webb och bedöms utifrån användbarhet, design, textinnehåll och visuellt innehåll. I november kommer vinnarna i varje kategori att utses.

Många använder Kopplasäkert.se

Kopplasäkert.se lanserades i slutet av maj och har haft cirka 80 000 besökare hittills. Tjänsten hjälper konsumenter att snabbt och enkelt ta reda på vad man får koppla själv och vad man inte får göra gällande el. Den fungerar också som ett stöd för butikspersonal och återförsäljare som ger råd kring elmaterial och elinstallationer. Med ett enkelt klick i mobilen eller datorn kan man visa kunden vad som gäller utan att själv behöva kunna lagstiftningen. I Koppla säkert kan man också hitta ett elföretag i sin närmiljö och det finns länkar till tips och råd kring mer information.

Hjälper konsumenter att göra rätt

-Det är jättekul att Koppla säkert tagit sig till final för det är en enkel och användbar tjänst som hjälper människor att göra rätt. Allt man behöver göra är att ange vilken miljö elen ska installeras i och därefter vilken produkt man vill koppla in. Direkt får man svar om man kan koppla själv och vad som är ett jobb för ett elföretag, säger Elin Cederholm, projektledare för Koppla säkert, vid Elsäkerhetsverket.

Koppla säkert som är resultatet av ett regeringsuppdrag, har sin styrka i enkelheten och i det breda engagemanget i allt från myndigheter och försäkringsbolag till elföretag, byggvaruhandlare och konsumenter som varit med och utformat tjänsten. I referensgruppen finns bland andra Biltema, Bauhaus, Schneider Electric, Länsförsäkringar, Svensk Handel, Jula, Installatörsföretagen, Konsumentverket och Byggmaterialhandlarna. Idag finns mer än 320 företag och organisationer som ställer sig bakom tjänsten.