Nytt pilotprojekt med elektrifierade tunga lastbilar  

Foto: Volvo

Genom Volvo LIGHTS-projektet kommer NFI, en stor transportör i Kalifornien, att testa batterielektriska lastbilars förmåga att framgångsrikt transportera gods under en mängd olika driftsförhållanden.

NFI har startat ett pilotprojekt med två Volvo VNR Electric-lastbilar och blir därmed det tredje företaget att testa Volvokoncernens batterielektriska lastbilar inom ramen för Volvo LIGHTS (Low Impact Green Heavy Transport Solutions)-projektet. Volvo VNR Electric-lastbilar kommer att integreras i NFI:s kommersiella verksamhet, för att visa förmågan för batterielektriska lastbilar att framgångsrikt transportera varor under olika driftsförhållanden.

Pilotbilarna kommer att vara baserade på en av NFI:s lagerlokaler i södra Kalifornien som fungerar som ett centralt distributionscenter för regionen.

-    Eftersom godstransporters framtid i USA förändras från mer långa körningar till regionala transporter med olika nav är detta är ett idealiskt scenario för att fördjupa elektrifieringen i vår regionala transportstrategi. Vår ledning är glada över att samarbeta med Volvo LIGHTS-teamet för att påskynda vår övergång till en utsläppsfri flotta, så att vi kan sänka vårt koldioxidavtryck, minska våra driftskostnader och ge en bättre arbetsmiljö för våra förare, säger Jim O'Leary, vice vd, Assets / Fleet Services, NFI Industries, i ett pressmeddelande.

NFI är en fyra gånger prisbelönt ”EPA SmartWay Partner”, och fortsätter att ta en mängd rena fordon och utrustning för att minska sina totala utsläpp i bruk. Detta inkluderar elektrifierade tunga lastbilar, naturgasfordon med nästan ingen utsläpp och batterielektrisk lagerhanteringsutrustning. Volvos VNR Electric-lastbilar stöder både NFI och dess kunder på deras resa för att nå ambitiösa hållbarhetsmål.

 Volvos VNR Electric-lastbilar ger inga utsläpp och minskar kraftigt värme, buller och vibrationer vilket möjliggör för den renaste och mest bekväma upplevelsen för föraren, enligt Volvo.

-    Det är väldigt tyst. Du kommer hem mycket lugnare och mycket mer avslappnad vid slutet av dagen, säger Karl Williams, en av NFI: s förare.