Reuters: ytterligare en vecka med fallande oljepriser väntar

Bensinstation i Texas. Prisfallet beror på en plötslig ökning av USA:s råoljelager. Foto: Creative Commons Lic. kredit: LoggaWiggler

Oljelager och därmed priser påverkas fortfarande av Coronapandemin som minskar efterfrågan på bränsle. Den 11 september sjönk oljepriset för andra dagen i rad, skriver Reuters.

Prisfallet beror på en plötslig ökning av USA:s råoljelager. Oljelager och därmed priser påverkas fortfarande av Coronapandemin som minskar efterfrågan på bränsle.

Ett fat europeisk referensolja, Brent, kostar 39,90 dollar på fredag ​​morgon den 11 september mot 40,35 dollar på dagen innan. Den amerikanska WTI-oljan handlades till 37,16 dollar samtidigt mot 37,49 dollar på torsdag eftermiddag.

Båda priserna har sjunkit med 6,5 procent. den gångna veckan, och ytterligare en vecka med fallande priser väntar, skriver Reuters. Enligt nyhetsbyrån finns det fortfarande inte mycket hopp om att efterfrågan på bränsle kommer att återhämta sig, eftersom det samtidigt verkar vara en ökning av antalet koronainficerade.

Förra veckan steg råoljelagret mot förväntningarna när raffinaderier återupptog produktionen. Raffinaderierna i och runt Mexikanska golfen hade annars stängt för aktivitet vid produktionsanläggningarna.