Det svenska Enjay har fått etiketten “Solar Impulse Efficient Solution”

Bild: Enjay

Enjays Lepido tilldelades utmärkelsen "Solar Impulse Efficiency Solution" efter en bedömning utförd av externa oberoende experter och baserat på verifierade standarder. Det går därmed med i # 1000solutions-utmaningen, ett initiativ från Solar Impulse Foundation för att välja lösningar som uppfyller höga krav på lönsamhet, hållbarhet och att presentera dem för beslutsfattare för att snabbt följa deras implementering.

För att få utmärkelsen “Solar Impulse Efficient Solution”, utvärderades Lepido grundligt av en pool av oberoende experter enligt 5 kriterier som täcker de tre huvudområdena för genomförbarhet, miljö och lönsamhet. Alla märkta lösningar är en del av portföljen # 1000-lösningar som kommer att presenteras för beslutsfattare inom näringslivet och regeringen av Bertrand Piccard, ordförande för Solar Impulse Foundation. Syftet med detta initiativ är att uppmuntra antagandet av mer ambitiösa miljömål och snabbt spåra implementeringen av dessa lösningar i stor skala.

Vi tror att lönsamheten kommer att vara nyckelfaktorn när det gäller att implementera ny grön teknik. Därför betyder denna utmärkelse mycket för oss. Säger Jesper Wirén, VD och grundare Enjay

Om etiketten "Solar Impulse Efficient Solution" En av de första utmärkelser för företag med positiv påverkan som förenar miljöskyddet och ekonomisk livskraft, utmärkelsen "Solar Impulse Efficient Solution" tillskrivs efter en bedömning utförd av externa oberoende experter. I samarbete med kända institutioner måste de som ansöker om utmärkelsen gå igenom en neutral metod baserad på verifierade standarder.