Eventuell andra Coronavåg hotar oljepriset

Brittiskt oljefält. Foto: BP

Oljepriserna faller igen efter att ha stigit mer än 3 procent. baserat på att IEA höjde sin prognos för oljebehov. Utsikterna för överproduktion av olja och en andra våg av coronavirus hotar oljepriset som sjönk onsdag morgon, enligt Reuters.

En fat europeisk referensolja, Brent, kommer att kostade den 17.6 $ 40,06 mot $ 40,41 den 16.6 på eftermiddag. U.S. WTI-olja handlades på $ 37,24 till 37,66 $ den 16.6 2020. 

Båda oljepriserna steg med mer än 3 procent. På tisdagen, efter International Energy Agency (IEA), ökade prognosen för oljeefterfrågan 2020 till 91,7 miljoner dollar fat om dagen.

Emellertid har beståndet ökat vid de amerikanska oljelagren och i världen och efterfrågan sänkt oljepriserna igen.

- Ett ökande antal coronasmittade i USA och Kina har dämpat förhoppningarna att efterfrågan på bränsle kommer att förbättras med världens två största oljekonsumenter, säger Kim Kwang-rae, en råvaruanalytiker på Samsung Futures.

Snart kommer en panel under ledning av Organisationen för oljeexportländer, Opec, att träffas för att diskutera hur oljeproducenter kan motiveras för att ytterligare begränsa oljeproduktionen.