SeaTwirl lånar 5 m för att utveckla flytande vindkraftverk

Pressbild: SeaTwirl/mynewsdesk

Vindkraftsbolaget SeaTwirl meddelade i förra veckan om att Bolaget ämnar ta upp ett närståendelån från huvudägaren Knut Claesson, vilket ger Bolaget möjlighet att utveckla verksamheten och förstärka organisationen inför kapitalisering senare i 2020. Det innebär att vindkraftverket S2 beräknas ligga i havet år 2022.

Följande har SeaTwirl offentliggjort:

SeaTwirl står inför ett viktigt och omfattande steg att trovärdigt attrahera kapital för att bygga en större pilotanläggning, S2, ett 1MWs flytande vindkraftverk. Som ett led i att säkerställa att Bolaget är redo för detta, har den nya ledningen och styrelsen beslutat att tacka ja till ett erbjudande som innebär att Bolaget upptar ett lån från huvudägaren Knut Claesson.

Detta ger Bolaget möjlighet att utveckla en välplanerad process och kostnadseffektiv plan. Därtill kan Bolaget förstärka sin organisation och förbereda Bolaget på att ta in en större emission senare i 2020. Detta innebär att det nya pilotkraftverket S2 kommer att försenas och beräknas nu ligga i havet år 2022 istället för 2021, som tidigare har meddelats.

Den extra projekttiden gör också att Bolaget kan systematisera och optimera produktions- och installationsprocesserna, vilket i sin tur innebär att man effektiviserar framtagandet och minskar ledtiderna av framtida kommersiella vindkraftverk.

- "Att se över verksamheten är ett långsiktigt klokt beslut som SeaTwirls nya styrelse och ledning fattat och jag är glad att kunna bidraga till att göra det möjligt, säger Tekn dr Knut Claesson."