Ny stadsnätskarta visar info om ditt område

I den nya stadsnätskartan kan man snabbt få information om sitt område. Pressbild: Karlstads El- och Stadsnät/Mynewsdesk

Nu blir det ännu enklare att få information om stadsnätet - oavsett var i Karlstads kommun man bor. Lösningen stavas en helt ny stadskarta​ som guidar den som har funderingar kring stadsnätet rätt.

- Kartan är väldigt lättanvänd och funkar för alla, säger Richard Hall, projektledare och kommunikatör på Karlstads El- och Stadsnät.

En av de absolut vanligaste frågorna som besökarna på Karlstads El- och Stadsnäts hemsida vill ha svar på är om och hur man kan bli ansluten till stadsnätet. Fram tills nu har områdesspecifik information saknats, samt möjligheten att kunna beställa direkt.

- Vi övervakar ju självklart vår webb och ser att det funnits ett behov av en sådan här tjänst. Intresset för stadsnätet är jättestort och då måste vi leverera den information som våra besökare letar efter, säger Richard Hall.

Lösningen blev en interaktiv karta där besökaren själv söker upp sitt område och snabbt får aktuell information.

- Vi vill ha så få steg, eller klick, fram till rätt information som möjligt. Det tycker jag verkligen att vi har lyckats med här. Allt som krävs är en sökning på sin adress och vips får man anpassad information om just sitt område, säger Richard Hall.

Kartan har nu varit live i ungefär en vecka och har redan hunnit bli en succé.

- Ja faktiskt. Vi har redan fått in ett gäng beställningar vilket verkligen tyder på att sidan används, jättekul!