PowerCell tecknar exklusivt distributörsavtal för den japanska marknaden

Bild: PowerCell

PowerCell Sweden AB (publ) har tecknat ett exklusivt distributörsavtal för den japanska marknaden med det japanska handelshuset Inabata & CO Ltd.
Avtalet ger Inabata en exklusiv rätt att sälja alla PowerCells bränslecellsstackar och bränslecellssystem på den japanska marknaden med undantag för PowerCell S3 för fordonssegmentet.

Handelshuset Inabata är verksamt inom fyra områden (Information & Electronics, Chemical, Life Industry, Plastics) och omsatte under 2018 totalt 634,7 miljarder JPY (ca 55 miljarder SEK) varav hälften i Japan. Bolaget säljer bland annat utrustning och produkter inom förnyelsebar energi såsom sol- och vindenergi.

Inabata har sedan 2017 varit distributör för PowerCell men det nya avtalet ger bolaget en exklusiv distributörslicens för den japanska marknaden som omfattar alla produkter och segment förutom bränslecellsstacken och bränslecellssystem baserat på PowerCell S3 för fordonssegmentet.

”Japan ligger långt framme när det gäller användning av bränsleceller och vätgas och den japanska marknaden är därför mycket intressant för oss. Vi har haft ett mycket gott samarbete med Inabata och deras starka inhemska ställning inom förnyelsebar energi gör dem till en perfekt partner för oss i Japan,” säger Andreas Bodén, försäljningschef för PowerCell.