Svenska Solelmässan – en mötesplats för energiteknik

Det har blivit enklare och mer lönsamt att skaffa solceller. Och solelmarknaden i Sverige fortsätter att växa. Enligt ny försäljningsstatistik från Energimyndigheten växte marknaden under 2016 med hela 63 procent jämfört med år 2015. I november möts branschen i Uppsala.

På Svenska Solelmässan möts företag, kunder, branschkollegor och beslutsfattare på vad som blivit en av Sveriges största mötesplatser för energiteknik, skriver Stuns.

- Det händer mycket inom solcellsbranchen just nu konstaterar Hans Nyhlén, chef på Stuns Energi som har arrangerat mässan sedan starten 2014.

- För oss på Stuns Energi som jobbar mycket med att utveckla regionala testbäddar är mässan ett viktigt sätt att få in det nationella perspektivet, att utbyta kunskaper och idéer och skapa en nationell mötesplats för alla olika aktörer och företag. I år har vi även breddat programmet för att inkludera mer ny miljöteknik riktat mot energi- och fastighetsbranschen.

Mirja Benkovic Cedercrantz, projektledare på Stuns Energi är med och tar fram seminarieprogrammet:

- Vi har ett särskilt fokus på energilager i år. Och eftersom det händer så mycket inom teknikutveckling och testning av olika energilösningar - både nationellt och i resten av världen - har vi med både internationella företagsledare och svenska innovatörer i programmet.

Solelmässan 2017 äger rum 28 november på Uppsala Konsert & Kongress, UKK. Svenska Solelmässan anordnas årligen av Energikontoret i Mälardalen och Stuns Energi i samarbete med Uppsala kommun och Svensk Solenergi. Förra årets mässa lockade över 1 000 besökare med ett fullspäckat seminarieprogram och utställare från hela Norden.