Solör Bioenergi köper Bollebygds Fjärrvärme AB

Bild: Solör Bioenergi.

Solör Bioenergi tar över ansvaret för fjärrvärmen i Bollebygd genom köpet av Bollebygds Fjärrvärme AB. Köpet, som är en del i bolagets satsning på att växa inom fjärrvärme, innebär att man nu har ansvar för produktion och distribution av värme till både kommunala och privata fastigheter i Bollebygd.

Nu väljer MS Strand AB, som äger Bollebygds Fjärrvärme AB, att sälja bolaget som har levererat fjärrvärme till Bollebygdsborna sedan 2008. När möjligheten öppnades för Solör Bioenergi att köpa hela bolaget var detta ett naturligt steg i Solörs tillväxt.

- Vi har växt kraftigt under de senaste åren och kommer att fortsätta i den riktningen. Solör är intresserade av att fortsätta växa genom att ta över och utveckla värmeanläggningar, säger Jonas Sörensson, ansvarig för affärsutveckling & försäljning på Solör Bioenergi Värme.

Fjärrvärmeanläggningen producerar årligen ca 7 GWh och består av två flispannor på totalt 2,5 MW och en oljepanna som används som reserv och vid tillfälliga toppar. Från anläggningen levereras värme till både kommunala och privata fastigheter i Bollebygd.