Tre nya personer tar plats i Ellevios styrelse

Bild: Ellevio.

Det handlar om förre politikern och partiledaren Göran Hägglund, ekonomen Anna Belfrage och Michael McNicholas från OMERS Infrastructure.

Göran Hägglund har en lång politisk karriär bakom sig. Han var partiledare för Kristdemokraterna under 11 år, satt i riksdagen under 24 år och var också socialminister mellan 2006 och 2014. Idag är han styrelseordförande i Feelgood Svenska, Samtrafiken i Sverige och har styrelseposter i bland andra Postkodföreningen och Frisq Holding.

Anna Belfrage sitter idag i en rad styrelser för noterade bolag, exempelvis Mycronic, NOTE och Serneke. Hon arbetade fram till i våras som CFO på Södra Skogsägarna och har innan dess varit verksam i olika roller inom framför allt industrisektorn, bland annat som CFO och tf CEO på Beijer Electronics och som CFO på ABS Group.

Michael McNicholas arbetar sedan i år som Managing Director på OMERS Infrastructure med fokus på infrastruktur inom energi och VA. Han har mer än 35 års erfarenhet av olika ledande befattningar inom infrastruktur- och teknikområdet, i både privat och offentlig sektor. Innan han anslöt till OMERS arbetade han som vd för Ervia, som ansvarar för gas- och vatteninfrastruktur på Irland.

Efter ändringen kommer Ellevios styrelse bestå av:

Sören Mellstig, ordförande
Anna Belfrage
Lars Clausen
Göran Hägglund
Karin Jarl Månsson
Michael McNicholas
Sten Olsson
Mohammad Nazemi, arbetstagarrepresentant
Pamela Sundin, arbetstagarrepresentant