Helsingborgshem och Öresundskraft bygger ut laddinfrastrukturen

Bild: Helsingborgshem.

Helsingborgshem och Öresundskraft ska bygga ut tio laddoaser på olika parkeringar i staden. Fler och fler äger eldrivna fordon och efterfrågan på laddmöjligheter ökar. Enligt Power Circle pekar utvecklingen i Sverige på 2,5 miljoner laddbara fordon år 2030. Anläggningsarbetet startar i november och beräknas vara klart i januari 2020.

Tanken är att Helsingborgshems hyresgäster ska kunna hyra laddplatser men även att det ska finnas publika laddmöjligheter.

Laddplatser ska byggas i områdena Drottninghög, Elineberg, Husensjö, Laröd, Maria Park, Närlunda, Planteringen, Pålsjö Östra, Stattena och Slottshöjden. Från start består varje laddoas av fyra laddplatser vilket kan utökas till tolv.

– Hyresgäster ska ha samma möjligheter som andra att nyttja ny teknik. Tillsammans med Öresundskraft skapar vi möjligheter och uppmuntrar till ett hållbart resande. Vi är glada att kunna erbjuda möjlighet att ladda elfordon samtidigt som vi får möjlighet att lära oss och utveckla erbjudandet över tid, säger Lars Hansson, Helsingborgshems ordförande .

Utvecklingsprojektet ger möjlighet till ömsesidigt kunskapsutbyte, samtidigt som den ökande efterfrågan på laddplatser möts. Om det faller väl ut är tanken att det ska bli fler laddoaser i staden.

Laddoaserna kommer att tillhandahållas av Öresundskraft i samarbete med Bee Charging Solutions. Under hösten utvecklas erbjudandet med laddningsalternativ och priser och i början av 2020 ska det vara klart för laddning.