ABB värvar Jenny Larsson

Jenny Larsson blir ny local sales and marketing manager för ABB:s division Power Grids i Sverige Foto: Fredric Wigh.

ABB:s division Power Grids i Sverige får från och med 1 juni 2018 en ny Local Sales and Marketing Manager. Nuvarande vice presidenten för affärsenheten Värme Sverige hos Vattenfall och tidigare vd för Gotlands Energi, Jenny Larsson kommer att vara placerad i Västerås och ingå i ABB:s svenska ledningsgrupp.

– ABB:s division Power Grids är en pionjär inom banbrytande teknik med starka rötter i Sverige. Jag är oerhört glad att Jenny Larsson, med sin stora erfarenhet och dynamik, kommer att leda våra tillväxtinsatser och spela en nyckelroll framåt som en del av ABB:s svenska ledningsgrupp, säger Johan Söderström, vd för ABB Sverige, och fortsätter:

Med sina erfarenheter och insikter tror Söderström att Jenny kommer att bidra till att fortsätta stärka verksamheten och kunder och hjälpa koncernen att öka tillväxten inom kraftsidan.  

Jenny har en civilingenjörsexamen i miljö och vatten från Uppsala universitet och blev utnämnd till Årets Kraftkvinna 2016 av det kvinnliga nätverket Kraftkvinnorna.