CWIEME: Globala transformatormarknaden förväntas öka 6.2 procent fram till 2022

CWIEME: Asien och Stillahavsområdet är den ledande regionen på marknaden för globala omvandlartransformatorer på grund av högre acceptans av denna teknik. Foto: Markku Björkman
Även ABB ställe ut på årets CWIEME i Berlin. Företaget presenterade sina mest energieffektiva distributionstransformatorer, som enlig tillverkaren, har cirka 50 procent lägre förluster jämfört med ekodesigndirektivets krav. Foto: Markku Björkman

Under årets CWIEME – mässa och den parallellt organiserade konferensen kom det fram att framtiden marknaden för eldistributionsutrustning ser lovande ut.

- Sammantaget ökar efterfrågan på säker och tillförlitlig el på grund av ökande stadsbefolkning i kombination med modernisering av befintliga elnät och kraftigt ökade investeringar i förnybar energi, skriver energianalytiker Mladen Banovic  på CWIEMEs hemsida.

Smart nätteknik kommer att vara en de viktigaste drivkrafterna för den globala marknaden för kraftöverföringskomponenter. Och det gäller också för övriga transformatormarknaden under de närmaste fem åren.

Den globala marknaden för elektrisk överföring och distributionsutrustning, som omfattar tråd och kabel, växlar, transformatorer, mätare, isolatorer och kondensatorer, förväntas uppgå till cirka 304 miljarder USD år 2022 och vid en CAGR (sammansatt årlig tillväxttakt) förväntas marknaden växa med 6,2 procent från 2017 till 2022.

Den affärsmässigt största marknaden, Asien-Stillahavsområdet, fortsätter att vara störst och där förväntas också den högsta tillväxten under prognosperioden på grund av ökad byggverksamhet, ökad elektrisk utbud, urbanisering och snabbare industrialisering.
 

HVDC- marknaden för kraftöverföringsutrustning stimuleras av ökad efterfrågan på energitransmission över långa sträckor och på grund av ökad användning av högspänning - likströmsteknik över hela världen.  USA, Storbritannien och Brasilien investerar i utvecklingen av UHVDC-strukturer, vilket ytterligare ökar branschen tillväxt, som beräknas till 8 procent fram till 2022. 

Den globala krafttransformatmarknaden förväntas öka vid en CAGR på 7,1 procent från 2016 fram till 2022.

Den globala marknaden för torrtransformatorer förväntas växa vid en CAGR med 5,3 procent under perioden 2017-2021. Ökningen av installationen av nya transformatorer och utväxling av gamla enheter med nya stimulerar tillväxten på marknaden ytterligare.

 

Källa: CWIEME