Nuvia köper upp Elajo Engineering

Arkivbild.

Elajo Invest har tecknat avtal om att sälja sitt dotterbolag Elajo Engineering till Nuvia Nordic. Övertagandet kommer att ske per den 2 september 2019 och då byts namnet till Nuvia Engineering. Elajo Engineering har 17 tillsvidareanställda och omsatte 50 miljoner kronor 2018.

Elajo Engineering erbjuder strålskyddstjänster till kärnkraftsindustrin och har sitt säte i Oskarshamn. Verksamheten bedrivs hos kärnkraftskunderna främst i Sverige.

- Nuvia har målsättningen att vara en långsiktig partner till nordisk energi och kraftindustri, säger Tobias Gustavsson som är vd för Nuvia Nordic. Genom förvärvet av Elajo Engineering stärker vi vår position på marknaden och har avsikten att fortsätta utveckla vårt tjänsteerbjudande till kärnkraftsindustrin både för kommande avvecklingsprojekt men också för långsiktig drift.
 
- Detta är ett beslut som baseras på den minskade efterfrågan inom kärnkraftsindustrin efter att operatörerna beslutat stänga fyra reaktorer och att de stora uppgraderingsprojekten avslutats, säger Elajos koncernchef Jonas Kihlberg. Vår bedömning är att marknaden mår bäst av att konsolideras och det var naturligt för oss att hitta en stabil köpare med fokus på kärnkraftsindustrin där möjligheter finns för fortsatt utveckling.