Fasadgruppen och SEB partnerskap för energirenovering

Foto: Fasadgruppen

Fasadgruppen har ingått ett partnerskap med Skandinaviska Enskilda Banken AB (”SEB”) för att gemensamt utveckla ett erbjudande till bostadsrättsföreningar som planerar att energirenovera sina fastigheter.

Inom kort förväntas EU fatta beslut om det slutgiltiga reviderade direktivet för byggnaders energiprestanda (EPBD), med målet att alla byggnader inom EU ska uppnå nybyggnadsenergiprestanda senast år 2050. Med tanke på att åtgärder på byggnadens exteriör kan ha betydande effekt på energiprestandan, ser både Fasadgruppen och SEB en gemensam möjlighet att stödja fler bostadsrättsföreningar att förbättra sina fastigheter och uppfylla kommande energikrav.

Fasadgruppens dotterbolag erbjuder tjänster såsom tilläggsisolering, fönsterbyten och takrenovering, samt SmartFront-metoden som kan öka fastigheters energiprestanda med upp till 70 procent. Samtidigt har SEB nyligen lanserat energiförbättringslån för att underlätta för företag och bostadsrättsföreningar att investera i byggnadens energieffektivitet och förnybar energi.

Fasadgruppen och SEB har även ingått partnerskap med Indoor Energy, vilket fokuserar på energiförbättringsåtgärder på byggnaders insida.

”Fastigheter står för en betydande del av Sveriges energianvändning och vi ser ett ökande intresse från fastighetsägare för energieffektiviserande åtgärder. Genom samarbetet med SEB och Indoor kan vi erbjuda en helhetslösning som innefattar rådgivning, finansiering och projektgenomförande för att stödja bostadsrättsföreningar som vill förbättra sin energiprestanda”, säger Stefan Forsberg, produktchef för SmartFront på Fasadgruppen.

”Vi är övertygade om att hållbar finansiering är en av de viktigaste drivkrafterna bakom övergången till ett hållbart samhälle. Genom att erbjuda rådgivning, produkter och tjänster inom hållbarhet hjälper vi våra kunder att ställa om och uppnå sina mål. I samarbete med Indoor Energy och Fasadgruppen kan vi stödja våra kunder att ta konkreta steg mot att uppfylla de mål som EU har kommunicerat”, säger Anna Gustavsson, Chef Brf på SEB.