Vestas förstärker sin närvaro i Tyskland med ny order på 72 MW

När vindkraftsprojektet Holtsee är slutfört kommer Vestas att hantera servicen av turbinerna genom ett 20-årigt Active Output Management 5000 (AOM 5000) serviceavtal. Symbolbild: Vestas

Vestas har säkrat en order på 72 MW från Denker & Wulf AG för vindkraftsprojektet Holtsee i Schleswig-Holstein, Tyskland. Ordern omfattar leverans, leverans och driftsättning av tio V162-7.2 MW vindturbiner. Dessa turbiner representerar en del av Vestas avancerade EnVentus-plattform och är utformade för att maximera den årliga energiproduktionen och erbjuda utmärkt kostnadseffektivitet för kunden.

Vestas betonar att denna order speglar hur väl EnVentus-plattformens turbiner passar för platsens förhållanden, vilket säkerställer en hög årsproduktion och kostnadseffektivitet. Samarbete med Denker & Wulf, en av Tysklands största projektutvecklare inom vindkraft, återupptas med denna order. Denna affär markerar början på förnyat samarbete och en framtid med gemensamma framgångar.

Möta utmaningar med innovativa lösningar

Den snabbt växande marknaden för vindenergi står inför nya utmaningar som kräver effektiva tekniska lösningar. EnVentus-plattformen från Vestas har designats för att möta dessa utmaningar genom teknisk finess och ekonomisk effektivitet, vilket gör det möjligt för kunder som Denker & Wulf AG att hantera sina ekonomiska utmaningar effektivt.

Detta avtal är framtaget för att säkerställa optimal prestanda och driftsäkerhet över tid.

Planerad tidslinje

Leveransen av turbinerna är planerad att påbörjas under fjärde kvartalet 2025, med driftsättning förväntad att slutföras under första halvåret 2026.

Om Vestas

Vestas är en världsledande leverantör inom vindkraftteknologi och har deltagit i utvecklingen av vindenergi. Med projekten som Holtsee fortsätter Vestas att stärka sin position på den globala marknaden och bidra till övergången till förnybar energi.

Källa: Vestas

 

 

 

 

4