Hyundai ökar kraftigt sin produktion av bränslecellsbussar

Hyundai ska till 2026 lansera drygt 1 300 bränslecellsbussar för trafik i den sydkoreanska huvudstaden Seoul. Bild: Hyundai.

Hyundai, den sydkoreanska biltillverkaren, har planer på att sexdubbla sin produktion av bränslecellsbussar under det innevarande året. Detta steg tas i ett försök att möta den växande konkurrensen från kinesiska tillverkare på den sydkoreanska marknaden.

Företaget planerar att öka produktionskapaciteten vid sin anläggning i Jeonju från 500 bussar under föregående år till 3 000 bussar under 2023. Trots denna ökning i tillverkningskapacitet förväntas faktisk försäljning att ligga på 1 500 bussar för året, jämfört med 370 sålda bussar förra året.

Samarbete med Iveco stärker positionen

En viktig faktor för Hyundai i Europa är deras samarbete med den europeiska fordonstillverkaren Iveco, särskilt inom utvecklingen av bränslecellsbussar. Hyundai har arbetat med bränslecellsteknik i cirka 25 år och är en av de ledande inom detta område. Samarbetet med Iveco inkluderade nyligen lanseringen av Iveco's bränslecellsbuss E-Way H2, som är utrustad med Hyundais bränslecellsteknologi, vid den senaste Busworld-mässan.

Förnyad fokus på hållbara transportlösningar

Denna ökade satsning på bränslecellsbussar är en del av Hyundais bredare strategi för att förbättra sitt erbjudande av miljövänliga transportlösningar och stärka sin position på globala marknader. Med en växande medvetenhet om miljöfrågor och hållbarhet är efterfrågan på hållbara transportalternativ en ständigt aktuell fråga, vilket gör Hyundais investeringar både tidsenliga och strategiskt viktiga.

Källa: Hyundai