Framatome satsar på utvidgning av anläggningen i Lynchburg

Old Forest Road-anläggningen är företagets huvudanläggning i Lynchburg, där man huserar stödfunktioner för företaget och ingenjörer som assisterar inom bränsle- och instrument- och kontrollverksamheten. Den är också hem för Nuclear Parts Center och industrins SAFER-nödsvarskontrollcenter.Illustration: Framatome

Framatome har nyligen påbörjat en stor expansion av sitt Operational Center of Excellence i Lynchburg, Virginia, en investering på 50 miljoner dollar. Anläggningen är avsedd att stärka företagets kapacitet att betjäna och underhålla Nordamerikas kärnkraftsflotta, samtidigt som den utvecklar nya lösningar för avancerade och små modulära reaktorer.

Expansionsprojektet inkluderar en utbyggnad för att rymma över 500 nya medarbetare. Man planerar även att renovera sitt kärnkraftsutbildningscenter för att stödja nästa generations små och avancerade reaktortekniker.

Modernisering och nyrekrytering

Vidare ska befintliga kontorsytor och konferensrum moderniseras, och kapaciteten för en innovations- och designschool ska utökas.

Mill Ridge Road-anläggningen utgör navet för Framatomes verksamhet inom Installed Base Business Unit i Nordamerika. Här finns ett 2500 kvadratmeter stort, icke-kontaminerat tekniskt utbildningscenter och ett driftstoppkontrollcenter. Anläggningen är även huvudplats för den installerade basens ingenjörsorganisation.

Fler satsningar i Lynchburg

Utvidgningen av Mill Ridge Road-anläggningen kompletteras med moderniseringar av Framatomes faciliteter på Old Forest Road och Mount Athos Road.

På Mount Athos Road finns fyra servicestationer: Pump & Motor Service Center, Contaminated Refurbishment Center, Chemistry & Materials Center samt Outage Equipment Support Center.

- Förstärkningen av vår närvaro i Lynchburg grundar sig i mer än ett halvt sekel av samarbete med lokala och statliga ledare och stödjer USA:s elbolag, säger Framatome.

- Detta är avgörande för hållbarheten hos den befintliga flottan och utvecklingen av kärnenergi.

Framtidsutsikter och engagemang

Catherine Cornand, senior exekutiv vice vd för Framatomes Installed Base Business Unit, kommenterar:

- Dagens första spadtag symboliserar kärnan i Framatomes vision om högpresterande människor och teknologier för säkra och konkurrenskraftiga kärnkraftverk i USA och globalt. Kontinuerlig utveckling av våra anläggningar och våra teams färdigheter representerar vårt åtagande gentemot kunder och kärnkraftsindustrin när vi står redo att möta världens ökande behov av ren energi.

Orubbligt stöd

Craig Ranson, exekutiv vice vd för Installed Base Business Unit hos Framatome i Nordamerika, tillägger:

Resan mot en hållbar energiframtid är ett gemensamt företag som kräver passion och engagemang från våra medarbetare samt orubbligt stöd från samhällen och myndigheter. Idag markerar en betydande milstolpe i vår tillväxt, drivet av regeringsinvesteringar och inspirerat av behovet av koldioxidfria energilösningar.

Källa: World Nuclear News