Vestas säkrar order på 63 megawatt för vindkraft i Italien

Foto: Vestas

Vestas har mottagit en order på 63 megawatt för en vindkraftpark i Italien. Kontraktet inkluderar leverans och installation av 14 vindturbiner av modellen V150-4.5 megawatt, samt ett 10-årigt serviceavtal för aktiv produktionsoptimering, Active Output Management 5000 (AOM 5000).

- Denna order visar på lämpligheten av våra senaste modeller för den italienska marknaden. Vi förväntar oss att Vestas 4 MW-plattform kommer att fortsätta bidra starkt till Italiens energiomställning under de kommande åren, säger Francesco Amati, Vestas generaldirektör för Italien.

Stärker Vestas position

Leverans av turbinerna planeras till första halvan av 2025, med driftsättning under andra halvåret samma år. Ordern stärker även Vestas position som ledare inom vindkraftssektorn i landet, där Vestas har installerat över 5,2 gigawatt sedan 1991.

Om Vestas Vestas är den globala partnern inom hållbara energilösningar för energibranschen. Företaget designar, tillverkar, installerar och servar vindturbiner på land och till havs över hela världen. Med mer än 177 gigawatt vindturbiner i 88 länder har vindturbintillverkaren installerat mer vindkraft än någon annan.

Källa: Vestas Medelhavet