Ferroamp tecknar avtal med norska elektroniktillverkaren Kitron

Foto: Ferroamp

Ferroamp ökar nu produktionstakten ytterligare och har tecknat ett ramavtal med den norska elektroniktillverkaren Kitron om volymproduktion av EnergyHub-systemet för villor. Avtalet är också ett steg på vägen mot kommande internationella lanseringen.

- Ferroamp fortsätter att expandera verksamheten genom samarbeten med strategiska partners. Vi är mycket glada över att ha tecknat avtal med Kitron som är en ledande aktör inom elektronik, och som har kapacitet att producera stora volymer EnergyHub-system till våra villakunder, säger Krister Werner, vd på Ferroamp.

Ferroamp är ett svenskt greentech bolag med inriktning på energi- och effektoptimering av fastigheter. Genom samarbetet med Kitron tredubblar företaget tillverkningen av EnergyHub Wall 14.

Med den patenterade likströmstekniken blir EnergyHub hjärnan i fastighetens elsystem och kan styra elanvändningen så att fastighetsägaren får ut mer av sina solceller och dessutom kan integrera elbilsladdning och energilager. Systemet finns för både kommersiella fastigheter och flerfamiljshus men EnergyHub Wall 14 är särskilt anpassad till villasystem.

Under första halvåret 2022 ökade Ferroamp sin försäljning med 60 procent och befinner sig nu i en snabb tillväxtfas och så sent som förra veckan presenterade bolaget ett utökat samarbete med tillverkaren NOTE. Genom avtalet med Kitron förbereder sig Ferroamp också för att skala upp inför en kommande lansering utomlands. Kitrons tillverkning av EnergyHub kommer att ske i Polen och beräknas komma i gång inom några veckor.

- Vi är väldigt glada över att Ferroamp har valt Kitron som tillverkningspartner för att möjliggöra sin starka tillväxtresa. Kitron har sedan några år tillbaka satsat hårt på att möta de kraftigt ökande behoven på marknaden inom elektrifiering och vi ser att vi idag är väl positionerade för att möta den efterfrågan. Att få skriva ett långsiktigt partnerskapsavtal med Ferroamp, som en marknadsledare inom integration av lokala elnät, känns både spännande och hedrande, säger Kristoffer Asklöv, COO på Kitron.