Bravida installerar batterilagerlösning åt Skövde Energi AB

Bakre raden från vänster: Fredrik Nordahl Bravida Mats Mattsson Skövde Energi Jonas Söderström Mastervolt Främe raden från vänster: Oscar Arvidsson Mastervolt Erik Mikaelsson Johan Magnusson Skövde Energi Elon Lövgren Bravida. Foto: Bravida

Bravida utför installationer av batterienergilager för att på uppdrag av Skövde Energi AB utöka kapaciteten i deras elnät till ett ordervärde om fyra miljoner kronor. 

Skövde Energi AB är i behov av tryggad och utökad kapacitet av sitt elnät och har valt Bravida som partner i utförandet. Bravidas nationella avdelning Critical Power kommer tillsammans med Bravida el i Skövde att leverera en totalentreprenad av batterilagerlösning för effektkapning, flex- och stödtjänster. 

– Energilager i olika former kommer vara en betydande faktor för det framtida energisystemet och därför känns det extra kul att vi på Bravida är med och utvecklar detta. Framför allt skapar det en viktig erfarenhet för oss, då vi kommer se dessa typer av affärer ökas upp framöver i olika former. I framtiden hoppas vi även kunna nyttja vårt koncept Bravida Charge med snabbladdare och tjänster för det, kommenterar Erik Mikaelsson och Elon Lövgren, Key Account Managers, Critical Power Sverige, Bravida.

Projektet går i linje med Bravidas vision om att vara med och leda vägen mot ett mer hållbart och motståndskraftigt samhälle. 

– Omställningen till fossilfritt samhälle genom ökad elektrifiering utmanar energisystemet i hela Sverige just nu. Energilager i form av batterier är en viktig komponent för att avlasta det lokala elnätet och bidra till att stabilisera lastbalansen på nationell nivå. Vi är glada för att vi på kort tid och i samverkan lyckats ta fram ett koncept som skapar vinster för alla parter och som vi snabbt kan skala upp, kommenterar Sammy Tanhua, vd Skövde Energi.

Projektet startade i april 2022 och beräknas vara klart i oktober 2022.