CES 2018 presenterade tv-apparater som förstår olika språk

LG:s mångsidiga TV ,ThinQ, som styrs med röstkommandon. Foto: LG

På årets CES-mässa i Las Vegas visade LG upp bland annat högkvalitativa OLED och UHD-TV-apparater med massvis med smart teknik bakom skärmen.  Och dessutom sådana som reagerar på tal och fungerar som systemkontrollant i ”ett smart hem”.

LG:s TV-innovation för 2018 är definitivt ThinQ, som har utrustats med en mycket kraftfull artificiell intelligens och signalbehandling samt med en ny variant av Alpha 9 processor. 

ThinQ TV-apparater fjärrstyrs med hjälp av röstkommandon via fjärrkontrollen. TV:n fungerar som en kontrollcentral för andra enheter i ett så kallat smart hem via WLAN och Bluetooth-anslutningar.

ThinQ taligenkänningstekniken använder sig av NLP (Natural Language Processing), som bygger på LG: s egna DeepThinQ-AI-teknik. Den bidrar till att tittaren enkelt och snabbt kan koppla samman en spelkonsol och ett extern ljudfält.

LGs ThinQ TV-apparater stödjer tjänster baserade på EPG (Electronic Program Guide). Det hjälper TV: n att hitta ljudinspelningen i en film som för närvarande visas på webben.

Effektiv bildbehandling

LG Alpha 9-processorns innovativa ljuddämpningssystem förbättrar TV: ns bildkvalitet ytterligare enligt tillverkaren. Färgerna anses vara rikhaltigare och mer livliga. Färgspektrumet är också bredare än tidigare.

Alpha 9-processorns datorkraft hjälper också till med HFR-teknik (High Frame Rate), vilket gör den snabbrörliga bilden mer exakt.

LGs Nano Cell Super Uhd-modeller använder Alpha 9-processorn och nanocellteknik samt Full-Array Local Dimming. Detta gör den svarta färgen djupare och färgåtergivningen mera exakt även när bilden ses från sidan av skärmen.

Stöd för bredare spektrum

LGs super uhd- och oled- TVs 4k Cinema Hdr- player medverkar till att tittaren fär en teaterupplevelse. Apparaten har utrustats även med Advanced Hdr av Technicolor-teknik och de vanligaste HD-formatformat som Hdr 10 och Dolby Vision och Hlg (Hybrid Log Gamma), som har anpassats för TV-sändningar. Widescreen-bilden är kodad med LG: s Enhanced Dynamic Tone mapping algoritm.

Dolby Atmos Super Surround sound omger en OLED TV- tittare från alla håll - även direkt ovanifrån. 

Källa: LG