Innovativ kylningslösning - EcoDataCenter och Vertiv i nytt avtal

EcoDataCenter, Falun Foto: Eco Data Center

Vertiv, en global leverantör av lösningar för kritisk digital infrastruktur, har säkrat ett kontrakt med EcoDataCenter, ett svenskt datacenterföretag, för att leverera kylutrustning till deras nya anläggningar i Falun.

EcoDataCenter, grundat 2014, har haft framgång med sina miljövänliga datacenter. Deras engagemang för hållbarhet är i linje med Vertivs värderingar, vilket gör Vertiv till en naturlig partner. EcoDataCenter driver datacenter på fyra platser i Sverige och har utvecklats från colocation-tjänster till wholesale-tjänster, vilket innebär färre kunder per datacenter men med högre kapacitet.

De två nya anläggningarna ska börja byggas i början av 2025. Vertiv ska leverera och installera 96 Vertiv™ Liebert® PCW-enheter, golvmonterade kylenheter som använder kallvatten. Dessa enheter erbjuder en effektiv kylösning för datacenter och serverhallar, med en total kylkapacitet på 12 megawatt. Enheterna kan anpassas efter kundens specifikationer för att förbättra kyleffektiviteten och återanvända spillvärme.

– Vi valde Vertiv för deras energieffektiva och driftsäkra lösningar, samt deras kompetens och service. Vertiv är snabba med att omsätta tekniska framsteg till produkter. Deras produkter integreras i våra lösningar eftersom de utformar datacenter tillsammans med oss, säger Mikael Svanfeldt, CTO på EcoDataCenter.

– Avtalet med EcoDataCenter är ett ramavtal och ett betydande steg för Vertiv på den svenska marknaden. Båda företagen fokuserar på hållbarhet, energieffektivitet och miljövänliga lösningar, vilket gör oss till en bra matchning. EcoDataCenter är ledande inom dessa områden, vilket möjliggör ett kunskapsutbyte på hög nivå. Detta hjälper oss att förstå marknadens behov, säger Victor Elm, partneransvarig för colocation- och hyperscale-lösningar för norra Europa på Vertiv.

Företagen diskuterar även framtida projekt med vätskekylning, som blir alltmer populärt på grund av dess energieffektivitet.