Vinci Energies Expanderar i Norrland med Förvärvet av Envico och Vicotech

Ulf Björklund, enhetschef Eitech Skellefteå, Tobias Harnerud, affärsområdesansvarig VINCI Energies, Johan Hellström, VD Envico och Vicotech, Johan Wåård Entreprenadchef Envico samt Fredrik Vallström, Avdelningschef Kraft Envico. Foto: Vinci Energies

Vinci Energies välkomnar Envico Elpartner AB och Vicotech Automatic AB till sitt företagsnätverk. Genom förvärvet av Envico Holding AB tillkommer cirka 60 nya medarbetare med bas i Skellefteå. Detta stärker VINCI Energies tillväxt och förbättrar deras tjänsteutbud inom elteknik i norra Sverige.

Tobias Harnerud, affärsområdesansvarig för norra Sverige inom Vinci Energies, kommenterar: “Envico och Vicotech är värdefulla tillskott för vår satsning i Skellefteå och vår expansion i Norrland. Vi siktar på att fortsätta växa, både organiskt och genom fler förvärv, för att kunna bidra med vår expertis och stötta våra kunder i den snabba gröna omställningen i norra Sverige.”

Envico, grundat 2017, har etablerat sig på den lokala marknaden i Skellefteå-regionen med flera referensprojekt. Med cirka 60 anställda och en årsomsättning på cirka 70 miljoner kronor tar företaget nu nästa steg tillsammans med Vinci Energies.

Johan Hellström, VD för Envico och Vicotech, säger: ”Efter några framgångsrika år med stadig tillväxt är vi redo för nästa steg. Vi ser fram emot att bli en del av Vinci Energies och utveckla företaget tillsammans. Detta steg kommer att gynna både våra kunder och anställda, samtidigt som vi breddar vår kompetens och stärker vår konkurrenskraft.”

Envico och Vicotech erbjuder en bred kompetens inom automation samt installation och service av elteknik till kunder i Skellefteå-regionen.