Netcontrol expanderar genom förvärv av Voltyx AB

Foto: Helen Shippey

Netcontrol meddelar att de förvärvat samtliga aktier i Voltyx AB, ett elteknikföretag som specialiserar sig på projektledning, planering och testning av transformatorstationer och elsystem.

Voltyx, med huvudkontor i Västerås, Sverige, har 13 anställda och är ett strategiskt tillskott till Netcontrols erbjudande. Aktör inom elnätautomation i Sverige kommer Netcontrol, tillsammans med Voltyx, att kunna erbjuda ett utbud av avancerade produkter, ingenjörstjänster och service. Detta förvärv kommer att stärka och diversifiera kundbasen för båda företagen och förbättra vår kapacitet att hantera större projekt.

"Vi är mycket glada över att samarbeta med Voltyx," säger Örjan Eriksson, VD för Netcontrol AB i Västerås. Tillsammans kan vi nu erbjuda ett komplett spektrum av ingenjörstjänster och produkter för elnätsstyrning, vilket gör oss mer konkurrenskraftiga. Dessutom kommer detta att göra oss till en mer attraktiv arbetsgivare och öppna nya möjligheter för rekrytering. Eftersom båda företagen är baserade i Västerås kan vi dra nytta av delade resurser och gemensamma projekt."

"Vi har samarbetat med Netcontrol i flera projekt och känner varandra väl," säger Gustav Borg, VD för Voltyx AB. "Genom att nu formellt förena våra krafter ser vi många positiva synergier. Vi blir en mer komplett aktör och kan erbjuda våra anställda utvecklingsmöjligheter. Detta öppnar också upp för bättre samarbete med utbildningsinstitutioner för att säkerställa tillgång till kvalificerade medarbetare."

Netcontrol, grundat 1991 i Helsingfors, Finland, är ett internationellt företag med 90 anställda i fem europeiska länder. Företaget specialiserar sig på produkter och tjänster för elnätsautomation, inklusive SCADA-system, säker kommunikation och kontroll av transformatorstationer.

Voltyx AB, grundat 2020, är ett elteknikföretag inriktat på projektledning, konfigurering och testning av elstationer och system. Voltyx blev en del av Netcontrol AB den 1 juni 2024.