SolarEdge lanserar nya energitekniklösningar

Foto: Jeremy Bishop / Unsplash

SolarEdge Technologies, strävar efter att optimera energianvändningen i hela sitt ekosystem för smart energi. I sin monter (hall B4, monter 110) på Intersolar-mässan i München kommer de att visa upp nya tekniker och förbättringar inom mjukvara, hårdvara och elbilsladdning för villamarknaden, samt en ny portfölj av lösningar för kommersiell och industriell verksamhet (C&I) med fokus på kommersiell lagring och smart energihantering.

Bland de nya lösningarna för villamarknaden som kommer att presenteras finns nästa generations SolarEdge Home växelriktare och batteri för den europeiska marknaden, samt nya funktioner i plattformen SolarEdge ONE för energioptimering. Detta inkluderar en lösning för dynamiska elpriser som ger villaägare snabbare avkastning på sin investering. SolarEdge kommer även att presentera nya tredjepartsintegrationer med värmepumpar och elbilsladdare, vilket ytterligare optimerar energianvändningen och besparingarna i hemmet.

För den kommersiella och industriella sektorn kommer SolarEdge att presentera ett omfattande ekosystem för solcellsproduktion, lagring och energihantering. Centralt i det nya ekosystemet är SolarEdge ONE for C&I, en molnbaserad plattform för energioptimering och hantering av solcellsanläggningar, som är utformad för systembyggare, drift- och underhållsansvariga samt fastighetsägare. Plattformen övervakar och hanterar kontinuerligt energiproduktion, förbrukning, lagring och elbilsladdning, vilket möjliggör för företag att sänka sina driftskostnader och maximera avkastningen. Ekosystemet inkluderar även en ny portfölj av kommersiella solcellslagringslösningar, inklusive den nya SolarEdge CSS-OD, som består av ett batteriskåp med en kapacitet på 102,4 kWh och en 50 kW batteriväxelriktare. Detta system kan skalas upp till en total kapacitet på 1 MWh per anläggning och är lämpligt för en mängd olika företag och tillämpningar. Det kan installeras både utomhus och inomhus och är utformat för att ansluta sömlöst till ett SolarEdge solcellssystem. Systemet hanteras av SolarEdge ONE for C&I, vilket optimerar funktionaliteten, ökar effektiviteten, sänker energikostnaderna och maximerar egenförbrukningen.

För segmentet optimerade solparker kommer SolarEdge att visa upp ett komplett ekosystem av lösningar med fokus på AgriPV – solbruk – genom att presentera SolarEdge TerraMax™, företagets nya högeffektiva DC-optimerade 330 kW växelriktarsystem för AgriPV och små till medelstora markmonterade solcellsinstallationer, tillsammans med den kompletterande effektoptimeraren H1300.