Cell Impact delar expertis på grön vätgas i Texas och Kalifornien

Foto: Alexandre Caron / Unsplash

Cell Impact har blivit utvalt av Business Sweden att delta i en svensk delegationsresa till Texas och Kalifornien med fokus på grön vätgas. Målet är att utforska samarbetsmöjligheter mellan amerikanska och svenska företag inom detta område. Henrik Jackman representerar Cell Impact under resan.

Resan äger rum mellan den 18:e och 22:a mars och ingår i det program kring grön vätgas som Svenska Energimyndigheten och Business Sweden har organiserat. Syftet är att ge svenska företag insikt i USA:s omfattande satsning på hållbar vätgas och introducera svenska innovationer som kan bidra till den gröna omställningen.

Henrik Jackman, Chief Application Engineer på Cell Impact, kommenterar: "Med vår unika formningsteknik, Cell Impact Forming™, ser vi oss själva som ett intressant företag för aktörer i USA. Vår teknik möjliggör hållbar, skalbar och kostnadseffektiv tillverkning av flödesplattor till bränsleceller och elektrolysörer. Vi ser fram emot att få möjlighet att presentera vår teknik för potentiella kunder under resan."

Under delegationsresan kommer Cell Impact att träffa representanter från lokala projekt, teknikleverantörer, forskningsinstitut och myndigheter för att identifiera affärsmöjligheter och främja tillväxt.