ABB förvärvar SEAM Group

ABB köper SEAM Group, Foto: ABB

ABB har ingått ett avtal om att förvärva SEAM Group, en stor leverantör av energidriven tillgångsförvaltning och konsultationstjänster till kunder inom industri och kommersiella byggnader. Förvärvet kompletterar ABB:s erbjudande Electrification Service och tillför betydande expertis till kunder inom områdena prediktivt, förebyggande och korrigerande underhåll, elsäkerhet, förnybar energi och konsultverksamhet. Transaktionen förutsätter myndighetsgodkännanden och affären förväntas kunna slutföras under tredje kvartalet 2024. Ekonomiska detaljer har inte redovisats.

SEAM Group tillhandahåller en rad tjänster, bland annat strategisk rådgivning, anpassad utbildning, avancerad teknik och datahanteringslösningar för att hjälpa kunderna att förbättra säkerheten och det operativa resultatet genom att säkra tillgångarnas drifttid och förbättra produktiviteten.  

Företaget har närmre 250 anställda och stöttar över en miljon energidrivna tillgångar åt över 800 aktiva kunder som är verksamma i 50 delstater i USA och i Amerika, EMEA och Asien. Med närvaro på cirka 3000 kundanläggningar och ett starkt fotfäste i snabbväxande segment som kommersiella byggnader, datacenter, hälso- och sjukvård, tillverkning samt förnybara energikällor inklusive infrastruktur för elfordonsladdning, kommer SEAM Group att stärka ABB:s tjänster inom låg- och mellanspänning där en tillförlitlig och tillgänglig strömförsörjning är avgörande.

– För många industrier räknas varje minuts produktionstid. Proaktiv tillgångsförvaltning är nu en prioritet för industriföretag för att garantera topprestanda hos elsystem samt övergripande drifteffektivitet, säkerhet och hållbarhet, säger Stuart Thompson, chef för divisionen ABB Electrification Service.