LONGis solenergi fokuserar i riktning mot en hållbar framtid

LONGi har deltagit i 2023 års upplaga av Solartech Indonesia i Jakarta och visat upp sin nya Hi-MO 6-produkt. Denna modul kan möta de olika marknadsbehoven på den indonesiska distribuerade PV-marknaden. Foto: LONGi

LONGi, världsledande inom solteknik, har under 2022 minskat sina operationella utsläpp per intäktsenhet med nästan 40 procent. Dessutom kommer 47 procent av företagets totala elförbrukning från hållbara källor, vilket har reducerat ungefär 2,5 miljoner ton koldioxidutsläpp. Dessa resultat presenterades i företagets tredje årliga rapport om klimatåtgärder.

Sedan 2012 har LONGi levererat fotovoltaiska wafers med en total kapacitet på nästan 290 gigawatt, vilket motsvarar en total energiproduktion på över 1140 Terawattimmar. Detta är jämförbart med att spara 140 miljoner ton kol, och genom deras produkter har 530 miljoner ton koldioxidutsläpp undvikits, likvärdigt med att plantera 2,67 miljarder träd.

I Baoshan har LONGi en flaggskeppsanläggning för nollkoldioxidproduktion som använder 99,09 procent grön energi. Anläggningen har genomgått projekt som inkluderar installation av soltak och återvinning av naturgas. Den är certifierad av SGS Institute Fresenius enligt PAS 2060 för sitt engagemang i att uppnå koldioxidneutralitet.

Stöder ISSB:s riktlinjer

LONGis årliga klimatrapport, som nu ges ut för tredje året, betonar företagets engagemang för att bekämpa klimatförändringar och sträva efter en nettonollframtid genom solinnovation och forskning. Företaget har blivit det första kinesiska solenergiföretaget som godkänts av Science-based Target Initiative (SBTi) för sina kortsiktiga mål och har anammat rekommendationerna från Task Force on Climate-related Financial Disclosure (TCFD).

Internationella hållbarhetsstandarder som ISSB har bjudit in Kina att släppa de första två riktlinjerna för hållbarhetsredovisning globalt. LONGi har också fått erkännande från Beijing International Sustainability Conference och stöder ISSB:s riktlinjer för enhetlig global klimatinformation.

Rankas högst

LONGi rankas även högst för tredje året i rad i Corporate Climate Action Transparency Index (CATI) av Institute of Public and Environmental Affairs (IPE), ett bevis på företagets fortsatta engagemang för transparens och klimatåtgärder.

Utöver solteknik har LONGi gjort stora investeringar i vattenbesparande renoveringar, utvidgning av alternativa vattenkällor och förbättrad användning av återvunnet vatten i tillverkningsprocesserna. Företaget har minskat vattenförbrukningen per produktionsenhet i cellproduktionen med mer än 51 procent under 2022 jämfört med 2020, vilket överstiger målet om 46 procent minskning till 2025.

Fast ambition

Zhenguo Li, grundare och president för LONGi, betonar att företagets årliga vitbok är ett uttryck för deras fasta ambition, pragmatiska handlingar och framsteg inom klimatskydd. LONGi är dedikerat att demonstrera värdet och påverkan av solteknik i strävan efter hållbar utveckling och nya sätt att hantera klimatförändringar.

Pressmeddelande: LONGi