Energy Save får grönt ljus för tyska statliga subventioner

Foto: Flickr

ES Energy Save Holding AB (publ) har erhållit godkännande för att listas på BAFA i Tyskland. Det innebär att installation av Energy Saves värmepumpar nu kan subventioneras av den tyska staten.

Trots att användningen av fossila bränslen dominerar inom affärsområdet Villavärme, växer marknaden för värmepumpar snabbt. Tillväxten under första kvartalet 2023 var imponerande 111 procent, främst drivet av konsumenternas ökade intresse för uppvärmningsalternativ som kombinerar effektivitet med minimal påverkan på klimatet. Dessutom stöder den tyska regeringen ekonomiskt installationen av värmepumpar.

För att dra nytta av dessa incitament måste konsumenterna välja en värmepump som är godkänd av den federala myndigheten BAFA, vilket Energy Saves värmepumpar nu är, enligt Kaj Bednjički, Key Account Manager för Energy Save.

Att finnas med på BAFA-listan är avgörande för att vara relevant på den tyska marknaden. BAFA är den federala myndigheten inom ekonomi- och energiområdet i Tyskland och ansvarar bland annat för att bedöma vilka värmepumpar som uppfyller de federala kraven för att kunna installeras med statligt stöd.

Med det godkända BAFA-listningen intensifierar Energy Save nu sitt arbete med att ingå avtal med en lokal, engagerad distributör för att positionera sig på den tyska marknaden i enlighet med Energy Saves partnerskapsstrategi.