Sparq och CheckWatt gör storsatsning på förnybar el

Foto: Piqsels

För att kunna erbjuda moderna lösningar inom förnybar elproduktion har Sparq inlett ett samarbete med det svenska företaget CheckWatt. Tillsammans avser de assistera andra aktörer med att balansera elnätet genom att sälja överflöd från sin elproduktion.

"Det finns en fortsatt hög efterfrågan på hållbara energilösningar. Företag runt om i Europa är angelägna om att investera i robusta system för egen elförsörjning, vilket på sikt även leder till minskade kostnader för hela organisationen. Våra batterier möjliggör för människor att lagra den energi de själva producerar för framtida användning. Samarbetet med CheckWatt utgör en utökad tjänst som både privatpersoner och företag kan dra nytta av när de investerar i en helhetslösning med god avkastning," säger Victor Olsson, försäljningschef för Sparq.

CheckWatt kommenterar samarbetet och betonar det gemensamma engagemanget för hållbarhet.

"Med vår lokalanknytning i Göteborg, en stad som både är prisad och erkänd som en av världens mest hållbara städer, förstår både Sparq och CheckWatt vikten av ansvarsfull energipraxis. Detta partnerskap förstärker våra gemensamma insatser för att möjliggöra en övergång till 100% förnybar energi. Vi ser fram emot att tillsammans med Sparq leverera toppmoderna lösningar som bidrar till en grönare framtid," säger Olle Mattsson, affärsutvecklare på CheckWatt.

Hur har responsen varit i övriga Europa?

"Förutom i Norden har våra batterilösningar fått ett varmt mottagande i länder som Italien, Frankrike och Belgien. Intresset växer när vi delar med oss av våra svenska rötter, och de flesta företag som vi når ut till i andra länder är intresserade av hur vi arbetar med hållbarhet i Sverige. Vi strävar efter att bibehålla hög kvalitet i allt vi erbjuder våra kunder, och därför var valet av CheckWatt självklart - en etablerad aktör som arbetar långsiktigt och värdesätter hållbarhet," säger Victor Olsson.

CheckWatt tillägger:

"Vårt partnerskap med Sparq harmoniserar med vår mission att underlätta övergången till 100% förnybar energi. Genom att kombinera Sparqs innovativa batterilösningar med CheckWatts expertis inom förnybar energiaggregering strävar vi efter att göra betydande bidrag till ett mer hållbart och motståndskraftigt energilandskap."