Soltech Energy, Entelios och Pareto ingår strategiskt samarbete

Bild: Soltech Energy.

Soltechbolaget Soltech Energy Solutions ingår ett strategiskt samarbete med investmentbolaget Pareto Alternative Investments och energihandelsbolaget Entelios.

Tillsammans ska de erbjuda fastighetsägare och industrier avancerade solenergi- och energilagringslösningar samt smart energihandel till stabil och förutsägbar finansiering.

Soltech Energy Solutions är ett av Soltechkoncernens operativa bolag inom avancerad energilagring och storskaliga solenergilösningar. Bolaget storsatsar nu på att hjälpa fler fastighetsägare och industriaktörer med hybridanläggningar som består av både solenergilösningar och energilager.

Under hösten 2023 startar bolaget samarbetet med Entelios och Pareto Alternative Investments. Entelios är en av Nordens ledande aktörer inom innovativ elhandel och stödtjänster. Pareto Alternative Investments är framstående inom kapitalförvaltning och förvaltar ca. NOK 25 MDR. inom fastigheter och förnybar energi, och har tidigare rest kaptial på flera hundra miljoner kronor till en solenergifond. Nu gjuter de samman sina erbjudanden med Soltechs kompetens inom avancerade energisystem, affärsmodeller som Energy as a service och förnybara techlösningar.

– Vi är glada över partnerskapet med Entelios och Pareto Alternative Investments vilket är två mycket kompetenta aktörer. Tillsammans med vår affärsmodell Energy as a service utvecklar vi ett starkt erbjudande som i ekonomiskt oroliga tider kan ersätta traditionella sätt att investera i gröna energilösningar. Samarbetet kommer att skapa stort värde för våra kunder och möjliggör förutsägbara hållbarhetsinvesteringar i tider som annars kännetecknas av oförutsägbarhet, säger Christoffer Caesar, vd på Soltech Energy Solutions.