Ramboll säkrar ramavtal med Stockholm Vatten och Avfall

Fotograf: Ramboll.

Ramboll har framgångsrikt vunnit ett ramavtal för teknisk konsultation och projektering med Stockholm Vatten och Avfall. Enligt avtalet kommer Ramboll att fungera som huvudleverantör för Delområde 1, som omfattar ledningsnät, och som sekundär leverantör för Delområde 2, som omfattar bygg och process. Avtalet har en maximal löptid fram till 2029 och har en takvolym på 1 300 MSEK.

Ramboll har en stark närvaro inom vatten- och miljösektorn i Sverige, med omkring 170 medarbetare som innehar kompetens inom områden såsom vatten- och avloppsprocesser, dagvattenhantering, klimatanpassning, ledningsnätsprojektering, ledningskoordinering och grundvattenfrågor. Bolaget har tidigare samarbetat med Stockholm Vatten och Avfall på flera projekt, inklusive den nya avfallssorteringsanläggningen i Högdalen och det betydande SFA-projektet (Stockholms framtida avloppsvattenrening), som är ett av de största miljöprojekten i Stockholm med målet att förbättra reningsprocesser för fosfor och kväve i avloppsvatten som släpps ut i Östersjön.

Anna Hamrin, Sverigechef för Ramboll Water, uttrycker sin tillfredsställelse över att återigen bli huvudleverantör för Delområde 1 och säger:

- Stockholm Vatten och Avfall är en nyckelkund för Ramboll Sverige med ett antal projekt där också flera av Rambolls andra affärsområden är involverade. Att återigen bli huvudleverantör för Delområde 1 är ett kvitto på det goda arbete vi gjort.

Inom ramavtalet kommer en rad tjänster att krävas, inklusive projektering av ledningsnät, utredning av ledningssträckor, hydraulisk modellering, projektering av nya reningssystem och vattenverk för dricksvattenproduktion, processutredningar, geo- och miljöteknik samt hydrogeologi. Ramboll rankades som förstavalet i upphandlingen. Avtalets giltighetsperiod började i oktober 2023 och sträcker sig längst till 2029. Ramavtalet har en takvolym på 1 300 MSEK.

Anna Hamrin avslutar med att betona den gemensamma strävan mot hållbarhet:

- Stockholm Vatten och Avfall har ambitiösa hållbarhetsmål som passar Rambolls strategi. Det känns därför viktigt och bra att vi ska fortsätta jobba tillsammans för ett hållbart och växande Stockholm.