Rapport från EEM visar vägen för minskade industriella koldioxidutsläpp

Foto: motor akyurt/Unsplash

När industrin står inför den aldrig tidigare skådade utmaningen att minska koldioxidutsläppen och möta den ökande efterfrågan, visar en ny rapport från Energy Efficiency Movement (EEM) hur företag kan agera direkt. EEM är ett globalt forum med över 400 organisationer, inklusive ABB, som delar idéer och åtaganden för att skapa en mer energieffektiv värld.

Rapporten, "The Case for Industrial Energy Efficiency," ger företagsledare nyckelinsikter i 10 åtgärder som snabbt kan genomföras och påverka kostnader och utsläpp. Den bygger på EEM:s "Industrial Energy Efficiency Playbook" från 2022 och hjälper företag att övervinna hinder för energieffektivitet.

”Inför COP28 är det viktigt att visa att det finns mogna och konkreta tekniska lösningar lätt tillgängliga för att hantera de globala uppvärmningsproblemen vi står inför”, säger Tarak Mehta, chef för affärsområdet Motion på ABB. ”Eftersom förnybar energi bara kan ge en del av svaret, är den avgörande roll som energieffektivitet spelar för att påskynda energiomställningen mot att nå nettonollutsläpp till 2050 obestridlig. Det brådskar att den privata sektorn agerar nu. Den här nya rapporten är utformad för att hjälpa till att påskynda antagandet av bästa praxis genom att visa företag hur de kan realisera den fulla potentialen av miljömässiga och ekonomiska fördelar.”

En fördubbling av effektiviteten till 2030 kan minska utsläppen av växthusgaser med nästan en tredjedel, enligt IEA. Om de föreslagna åtgärderna implementeras i industrin, kan de potentiellt spara enorma mängder koldioxidutsläpp och miljarder dollar. Åtgärderna inkluderar energirevisioner, anpassning av industritillgångar och användning av högeffektiva motorer.

För att påskynda energiomställningen och uppnå klimatmål krävs handling från både den privata och offentliga sektorn. EEM:s rapport syftar till att understryka betydelsen av energieffektivitet och erbjuda praktiska lösningar för företag att minska utsläpp och spara pengar.