Bentley Systems utsåg vinnarna av 2023 års utmärkelse Going Digital Awards in Infrastructure

Bentley Systems, som igen har belönat framstående digitala infrastrukturprojekt är en global ledare inom mjukvarulösningar för infrastrukturteknik. Deras innovativa programvaror används av yrkesverksamma och organisationer över hela världen för att stödja utvecklingen av olika infrastrukturprojekt. Bild: Benrlet Systems

Bentley Systems, Incorporated (Nasdaq: BSY), en ledande aktör inom infrastrukturteknik, har nyligen tillkännagett vinnarna av årets Going Digital Awards in Infrastructure 2023.

Finalisterna presenterade sina projekt vid 2023 Year in Infrastructure and Going Digital Awards-evenemanget i Singapore, där de stod inför internationell press och bedömdes av 12 oberoende jurypaneler. Bland 36 finalister, som hade valts bland över 300 nomineringar, inlämnade av 235 organisationer från 51 länder. Vinnarna utsågs i 12 olika priskategorier.

Årets vinnare av Going Digital Awards in Infrastructure är:

KATEGORIER:

Broar och tunnlar

I en inspirerande hyllningsceremoni vid Bentley Systems Going Digital Awards in Infrastructure 2022, framhävdes företaget ACCIONA för sitt arbete inom kategorin "Broar och tunnlar". Företaget belönades för sitt användande av digital konstruktionssimuleringsprogramvara för att avlägsna plankorsningar längs järnvägslinjen Frankston Line som en del av det ambitiösa Southern Program Alliance-projektet.

https://www.bentley.com/wp-content/uploads/feature-yii-2023-finalist-hr-bridges-tunnels-wsp-australia-pty-ltd-3464.jpg

Bild: WSP Australia Pty Ltd.

Södra programalliansen

Melbourne, Victoria, Australien

Konstruktion

Ett annat framstående projekt är Surrey Hills Level Crossing Removal Project i Melbourne, som står inför uppdraget att förbättra trafiksäkerheten, minska trafikstockningar och skära växthusgasutsläpp med imponerande 30 procent. Genom att genomföra en avstängning på 93 dagar grävdes 200 000 kubikmeter mark upp för att skapa en ny 1,7 kilometer långt järnvägsdike och en toppmodern station.

 

https://www.bentley.com/wp-content/uploads/feature-yii-2023-finalist-hr-construction-laing-orourke-3456.jpg

Bild: Laing O'Rourke

SEPA Surrey Hills Plankorsning Borttagningsprojekt

Melbourne, Victoria, Australien

Enterprise Engineering

-----------------------------------------------------------------------------

Mott MacDonald

För att uppfylla de stränga kraven för fosforreduktion inom Storbritanniens vattenindustri, tog Mott MacDonald ledningen genom att standardisera fosforavlägsnande system för inte mindre än 100 projekt, utspridda över sju vattenkunder. Detta imponerande projekt krävde en digital plattform som möjliggjorde standardiserad design och leverans.

https://www.bentley.com/wp-content/uploads/feature-yii-2023-finalist-hr-enterprise-engineering-mott-macdonald-3419.jpg

Bild: Mott MacDonald

Standardisering av leveranser av fosforborttagningssystem för den brittiska vattenindustrin.

Storbritannien

 

Faciliteter, campus och städer

Siemenstadt

I Berlin är Siemensstadt Square ett ambitiöst 25-årigt hållbart stadsutvecklingsprojekt som involverar omvandling av över 70 hektar mark till ett koldioxidneutralt campus. Denna storskaliga satsning krävde en dynamisk digital tvilling för att effektivt hantera den omfattande datamängden och utmaningarna med att hantera flera intressenter.

 

https://www.bentley.com/wp-content/uploads/feature-yii-2023-finalist-hr-facilities-campuses-cities-vrame-consult-gmbh-3663.jpg

Bild: vrame Consult GmbH

Siemensstadt Square – Digital Campus Twin i Berlin

Berlin, Tyskland

 

Process och kraftproduktion

Shenyang Aluminium & Magnesium Engineering & Research Institute Co., Ltd. (SAMI).

Företaget Chalco, med fokus på grön utveckling och minskad energiförbrukning inom Kinas aluminiumindustri, initierade ett digitalt demonstrationsprojekt för Zhongrun Aluminium Factory. För att effektivt sammanföra 300 gigabyte av design- och konstruktionsdata använde Shenyang Aluminium & Magnesium Engineering & Research Institute en öppen modelleringsmetod och skapade en imponerande uppkopplad datamiljö.

https://www.bentley.com/wp-content/uploads/feature-yii-2023-finalist-hr-process-power-generation-shenyang-aluminum-magnesium-engineering-3368.jpg

Bild: Shenyang Aluminium & Magnesium Engineering & Research Institute Co., Ltd. (SAMI)

Digitalt tvillingapplikationsprojekt för elektrolytisk aluminiumteknik från Chinalco China Resources

Lvliang, Shanxi, Kina

 

Järnväg och Transit

Johor Bahru–Singapore Rapid Transit System är ett nyskapande gränsöverskridande projekt som sammanbinder Malaysia och Singapore. AECOM ansvarar för att leverera detta ambitiösa projekt som sträcker sig över två länder och använde en digital tvillingstrategi för att underlätta samarbetande arbetsflöden och optimal projektleverans.

https://www.bentley.com/wp-content/uploads/feature-yii-2023-finalist-hr-rail-transit-aecom-3539.jpg

Bild: Digital tvillingstrategi.

AECOM Perunding Sdn Bhd

Johor Bahru–Singapore Rapid Transit System

Malaysia och Singapore

 

Vägar och motorvägar

I-70 Floyd Hill Veterans Memorial tunnelprojekt

För att förbättra vägarna i Colorado planerar Colorado Department of Transportation att genomföra I-70 Floyd Hill Veterans Memorial Tunnel Project. AtkinsRéalis stod inför svåra utmaningar med begränsad plats och utmanande topografi samt behovet att minimera påverkan på miljön. De använde integrerad digital teknik för att hantera dessa utmaningar på ett effektivt sätt.

 

https://www.bentley.com/wp-content/uploads/feature-yii-2023-finalist-hr-roads-highways-atkins-3470-ro.jpg

Bild: I-70 Floyd Hill Veterans Memorial Tunnels Project

AtkinsRéalis

Idaho Springs, Colorado, USA

------------------------------------------------------------------------------

 

Konstruktionsteknik

Hyundai Engineering

Hyundai Engineering har effektiviserat informationsutbytet och automatiserat designen för stålramkonstruktioner i kemiska och elektriska kraftverk. Genom att använda 3D-modellering och artificiell intelligens har företaget automatiserat designprocessen för att säkerställa korrekta designlösningar.

 

https://www.bentley.com/wp-content/uploads/feature-yii-2023-finalist-hr-structural-engineering-hyundai-engineering-3381-str.jpg

Bild: Hyundai Engineering

Automatiserad design av civila och arkitektoniska strukturer med STAAD API

Seoul, Sydkorea

 

Underjordsmodellering och analys

Arcadis

I London planeras en ny gångbro i Canary Wharf som ska förbättra stadsanslutningarna och minska koldioxidutsläppen. Arcadis använde en integrerad digital lösning för att hantera tekniska och arkitektoniska utmaningar samt för att koordinera omfattande data bland flera discipliner och intressenter.

https://www.bentley.com/wp-content/uploads/feature-yii-2023-finalist-hr-subsurface-modeling-analysis-arcadis-3796-sma.jpg

Gångbro i London. Bild: South Dock Bridge

London, England, Storbritannien

 

---------------------------------------------------------------------------------

Kartläggning och övervakning

Italferr S.p.A.

Italferr anlitades för att skapa en digital tvilling av Peterskyrkan och bevara detta ikoniska byggnadsverk. Projektet involverade omfattande datahantering och integrerad 3D-modellering och digital tvillingteknik användes för att effektivt skapa modellen.

https://www.bentley.com/wp-content/uploads/feature-yii-2023-finalist-hr-surveying-monitoring-italferr-spa-3488-sm.jpg

Bild: Italferr S.p.A.

Den digitala tvillingen för strukturell övervakning av Peterskyrkan

Vatikanstaten

 

Överföring och distribution

POWERCHINA Hubei Electric Engineering Co., Ltd.

POWERCHINA valde att använda Bentleys 3D/4D-modellering och iTwin-applikationer för att skapa en digital designmiljö och en 3D-transformatorstation i form av en digital tvilling. Denna tekniklösning resulterade i kostnadsbesparingar och minskade markanvändningen.

 

https://www.bentley.com/wp-content/uploads/feature-yii-2023-finalist-hr-transmission-distribution-powerchina-hubei-electric-engineering-co-ltd-3517-td.jpg

Bild: Digital applikation för hela livscykeln på Xianning Chibi 500kV transformatorstationsprojekt

Xianning, Hubei, Kina

-----------------------------------------------------------------------------

Vatten och avloppsvatten

EchoWater Project

EchoWater Project i Sacramento är ett av de mest betydande projekten för offentliga arbeten, och projektet kommer att uppgradera infrastrukturen för att hantera avloppsvatten. Genom att använda SYNCHRO och iTwin kunde projektteamet hantera flera utmaningar och genomföra projektet under budget, vilket resulterade i enorma besparingar för skattebetalarna.

 https://www.bentley.com/wp-content/uploads/feature-yii-2023-finalist-hr-water-wastewater-project-controls-cubed-llc-3737-ww.jpg

Bild: Project Controls Cubed LLC

EchoWater Project

Sacramento, Kalifornien, USA

------------------------------------------------------

Om Bentley Systems

Bentley Systems är en global ledare inom mjukvarulösningar för infrastrukturteknik. Deras innovativa programvaror används av yrkesverksamma och organisationer över hela världen för att stödja utvecklingen av olika infrastrukturprojekt. Genom deras dedikation och expertis spelar de en avgörande roll i att forma framtiden för infrastrukturen globalt.

Källa: Bentley Systems