El- och Energiprogrammet till Realgymnasiet i Malmö

Foto: Lärandegruppen

Realgymnasiet Malmö startar ett nytt program till läsåret 2024/2025 som ger elever branschnära kunskaper om dator- och kommunikationsteknik. Med APL-Platser, diplomeringar och certifikat blir eleverna fullfjädrade och eftertraktade på en het arbetsmarknad.

På det nya El- och Energiprogrammet lär sig eleverna att bygga säkra nätverk, installera operativsystem, bygga upp och driva servrar men även programmering och webbutveckling. Datorteknik, kommunikationsnät och samhällets digitala infrastruktur är också centrala delar av utbildningen.

Med APL-platser blir utbildningen konkret och eleverna får en förståelse för verkligheten, samtidigt som de blir ännu bättre förberedda inför yrkeslivet efter gymnasieexamen. Sista året väljer eleverna att fördjupa sig mot IT-Support eller IT-Tekniker.

-Samhällsutvecklingen ställer allt högre krav på digital infrastruktur, vilken vi möter upp med den här utbildningen och dess programinnehåll. Genom nära samarbete med IT-branschen får våra elever relevanta kompetenser som efterfrågas på marknaden, säger Per Erik Dufwenberg, lärare och programansvarig.