Det första italienska vätgaståget kommer att presenteras på EXPO Ferroviaria

Tåget, designat och byggt för Ferrovie Nord Milano vid Alstoms produktionsanläggning i Italien, är baserat på Coradia Streams regionaltågsmodell. Illustration: Alstom

Mindre än en månad före öppningen av EXPO Ferroviaria 2023 den 3 oktober i Rho Fiera Milano, har arrangören, i samarbete med Trenord, aviserat de senaste nyheterna för utomhusområdet Fiorenza Trenord, där innovationer av de modernaste framstegen bland rullande materiel kan ses.

ALSTOM Ferroviaria och FNM kommer att presentera det första vätgaståget för Italien på spåren på utomhusområdet.

Alstom kommer också att introducera Traxx DC3, ett senaste generationens högpresterande ellok som maximerar energieffektiviteten, minskar underhållsingrepp och ger ytterligare last- och dragkapacitet med lägre energiförbrukning.

Branschens nyckelspelare deltar

Företaget De Rossi kommer också att presentera det senaste elektriska loket E-L0, ett innovativt miljövänligt fordon för underhåll av järnvägslinjer.

EXPO Ferroviaria, internationella utställningen av järnvägsteknik, produkter och system, som arrangeras vartannat år, med över 270 utställande företag, inklusive nyckelspelare på den nationella och internationella marknaden. 
Evenemanget erbjuder möjligheten att diskutera de senaste trenderna och ämnen som en del av ett intensivt program med konferenser och utställarpresentationer.

Kompletterande tunnelteknologi

Under den här upplagan erbjuder mässan också nya områden med kompletterande teknologier som Aerospace Technology Hub och Tunneling Area..

Att besöka utomhusområdet Fiorenza Trenord är gratis och kan nås via en speciell transferservice. På grund av åtkomstbegränsningar är besökstiderna begränsade. 

Källa: Pressmeddelande Expo Ferroviaria