Assemblin Solar och Borås Elhandel i samarbete om solcellsinstallationer och energihandel

Bild: Assemblin Solar.

Assemblin Solar har etablerat ett samarbete med Borås Elhandel. Tillsammans erbjuder parterna en trygg installation av solceller och ett förmånligt pris på köpt och såld energi. Det gemensamma erbjudandet riktas främst till privatkunder i och omkring Borås. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Tidigare under året lanserade Assemblin ett nytt koncept för solceller, Assemblin Solar, som erbjuder trygg och effektiv installation av solceller. Initialt har Assemblin Solar etablerat verksamhet i västra Sverige men planen är att skala upp verksamheten i hela Sverige.

Assemblin Solar riktar sig både till privat- och företagskunder, och hittills har försäljningen skett direkt till slutkund. Nu har Assemblin etablerat ett samarbete med Borås Elhandel, som innebär att Assemblin Solar tar hand om projektering och installation av solceller medan Borås Elhandel kompletterar installationen med ett konkurrenskraftigt avtal för köpt och såld energi.

"Vi är mycket glada över samarbetet med Borås Elhandel, som ger våra kunder ett komplett erbjudande om en förmånlig och trygg solcellsinstallation i kombination med en smidig energihandelslösning. Sammantaget är detta en mycket attraktiv och konkurrenskraftig solcellslösning som hjälper våra kunder att få tillgång till egenproducerad, hållbar solenergi på ett enkelt sätt”, säger Fredrik Allthin, vd och chef på affärsområde Assemblin El på Assemblin.

”Vi har under en längre tid letat efter en bra samarbetspartner för att stärka vår möjlighet att hjälpa fler privatpersoner och företag att kunna producera egen el via solceller. För oss var det viktigt att hitta en partner som delar vårt fokus på kvalitet och service vilket gjorde att valet föll på Assemblin Solar. Vi ser nu fram mot ett långt och bra samarbete”, säger Andréas Edlund, vd för Borås Elhandel.