Enequi och Ahlsell tecknar avtal

Foto: Enequi

Enequi och Ahlsell tecknar avtal om distribution av intelligent energilagring i Sverige. QuiPower ingår nu i Ahlsells sortiment och möjliggör snabb leverans till samtliga installatörer i Sverige.

Den svenska utvecklaren av intelligent energilagring och energioptimering – Enequi – fördjupar sitt samarbete med Ahlsell.

– Det är nu möjligt att beställa kompletta QuiPower-system direkt från Ahlsell. Det gör det möjligt för ännu fler elinstallatörer att enkelt kunna erbjuda intelligent energioptimering. Vi startade samarbetet med att genomföra två internutbildningar i Enequis regi som är öppna för samtliga säljare på Ahlsell, säger Roger Nilsson, Marknadschef Ny Teknik på Ahlsell.

Ahlsells logistikcentrum i Hallsberg är hjärtat i den svenska verksamheten. Lagret är ett av de största i Europa med sina cirka 80 000 kvadratmeter och en viktig knutpunkt för de nordiska transporterna. På logistikcentrumet arbetar omkring 1100 personer nästan dygnet runt för att Ahlsells kunder ska få rätt varor, i rätt tid och på rätt plats. Nu ingår även Enequis intelligenta QuiPower-system i Ahlsells omfattande logistikkedja.

– Vi ser det här som nästa steg i Enequis tillväxtresa, berättar Håkan Svärd, VD på Enequi.  – Att nu kunna erbjuda QuiPower via Ahlsells välfungerade logistikflöde skapar nya förutsättningar, både för oss och våra partners. Det möjliggör att vi ännu enklare kan förse fastighetsägare med både energilagring och övriga komponenter som behövs för en välfungerande energioptimering. De installatörer vi arbetar med kan nu enklare styra hur de önskar sina leveranser, samt kombinera energilagerbeställningen med andra installationskomponenter som de behöver, vilket innebär färre antal leveranser.