Energiföretagen och Energiforsk får besök av Kronprinsessparet

Foto: Energiföretagen

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel besökte fredagen den 2 december Energiföretagen Sverige och Energiforsk. Vid mötet uppdaterades Kronprinsessparet om läget på den svenska energimarknaden och om elektrifieringens utmaningar och möjligheter.

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel besökte under fredagen Energiföretagens och Energiforsks kontor i Stockholm. Under besöket höll Åsa Pettersson, vd Energiföretagen och Markus Wråke, vd Energiforsk ett föredrag om den svenska elmarknaden, hur elbehovet ser ut fram till 2045 och olika vägar för Sverige att genomföra omställning och elektrifiering av industri och transportsektor.

– Vi ser ett väldigt stort intresse för energifrågorna nu, säger Åsa Pettersson, vd för Energiföretagen. Att bygga ut elproduktionen i den takt som omställningen kräver är en enorm utmaning och för att lyckas måste vi öka kunskapen och acceptansen i hela samhället. Därför är jag extra glad över att Kronprinsessparet tog sig tid att besöka oss för att diskutera dessa viktiga frågor.

Foto: Energiföretagen

Kronprinsessparet besökte nyligen även Energimyndigheten i Eskilstuna, i syfte att fördjupa sig i aktuella frågor som rör energisystemet.

– Fossilfrihet är framtiden och det är en styrka för Sverige att näringslivet och politiken delar den visionen. Att kronprinsessan Victoria och Prins Daniel vill få en fördjupad bild av hur elektrifieringen både kan stärka Sveriges konkurrenskraft och minska utsläppen visar på vårt samhälles stora engagemang för energiomställning, säger Markus Wråke, vd för Energiforsk.

Källa: Energiföretagen