Team Wessman ska leverera geoenergilösning för frikyla åt Peab

Foto: Team Wessman

Ecoclime Groups dotterbolag Team Wessman har fått i uppdrag av Peab att leverera en geoenergilösning för frikyla. Affären är värd drygt 6,5 MSEK. Borrning sker med nya elektriska borriggar, som ett led i ett långsiktigt miljöarbete.

TeamWessman har lång erfarenhet av geoenergi- och borrprojekt i krävande och utmanande miljöer. Peab valde Team Wessmans systemlösning med nya elektriska borriggar för att på ett skonsamt och effektivt sätt borra i berg för att leverera frikyla till Peab.

”Helt klart jättekul att få göra den här affären och få Peabs förtroende! Vi har nyligen genomfört en omfattande ISO-certifiering för kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöarbete och kombinerat med våra elektriska borrigg-lösningar tar vi viktiga steg mot ett hållbart arbete för våra kunder”, säger Per Wessman, försäljningsansvarig.

”Ecoclime har tydliga visioner och målsättningar kopplat till miljö, cirkulära energilösningar och hållbarhet i alla våra bolag. Så det faktum att vi nu väldigt konkret får utdelning för den satsningen är synnerligen positivt”, säger Ecoclime Groups Styrelseordförande Lennart Olofsson.

Det här är geoenergi
Geoenergi är en 100 % förnybar och hållbar energikälla som kan användas för att producera antingen kyla eller värme. Energi utvinns utan förbrännande processer och därmed inget utsläpp av växthusgaser. Frikyla (eller naturkyla som det ibland kallas) är betydligt mer kostnadseffektiv i drift än traditionell luftkonditionering.