Linde energi nomineras till Miljöstrategipriset

"Linde energi vill vara en starkt drivande kraft för ett hållbart samhälle", säger Ylva Gjetrang, EHS-ansvarig på Linde energi. Foto: Linde energi

För tredje gången på fyra år är kommunägda Linde energi nominerade till Miljöstrategipriset, ett pris som ”tilldelas en verksamhet, grupp eller förening som på ett föredömligt sätt utformat en tydlig hållbarhetsstrategi och genomfört den”. Prisutdelning sker den 6 oktober.

- Hållbarhet genomsyrar hela Linde energi och vi arbetar strategiskt och målmedvetet med att vara helt fossilfria senast år 2025. Att vi är nominerade till detta fina pris för tredje gången är ett kvitto på att vi gör rätt saker och att vi är på rätt väg i vårt långsiktiga hållbarhetsarbete, säger Jens Isemo, vd på Linde energi.

Miljöstrategipriset delas sedan 2015 ut till ”en verksamhet, grupp eller förening som på ett föredömligt sätt utformat en tydlig hållbarhetsstrategi och genomfört den. Fokus ligger på ekologisk hållbarhet.”

- Vi arbetar mot tydliga mål inom såväl ekologisk som ekonomisk och social hållbarhet. Linde energi vill vara en starkt drivande kraft för ett hållbart samhälle på lokal nivå, samtidigt som vi vill bidra till en positiv utveckling även i ett nationellt och globalt perspektiv, framhåller Ylva Gjetrang, EHS-ansvarig på Linde energi.

Bland övriga nominerade kan nämnas Arla, Kappahl, Liseberg, Sweco och Svenska Retursystem. Nytt för i år är att priset delas ut i två klasser, en för offentlig sektor och en för näringsliv. Linde energi tävlar i klassen offentlig sektor.

Miljöstrategipriset 2022 delas ut på Miljöstrategidagarna den 6 oktober. Vinnarna får en statyett av konstnären Helena Byström.

Den oberoende expertjuryn består av Ylva Öhrnell (DHL Freight), Kristina Birath (Eskilstuna kommun), Peter Westman (Världsnaturfonden WWF), Henrik Ny (Blekinge Tekniska Högskola) och Ingar Lindholm (chefredaktör för Miljö & Utveckling).