Nytt introduktionsprogram inom transmission och distribution startas av Sweco

Foto: Sweco

Nu startar Sweco ett introduktionsprogram inom transmission och distribution med målet att erbjuda en skräddarsydd utbildning samtidigt som deltagarna får arbeta som konsulter i Swecos kundprojekt. 

– Programmet innehåller ett antal block där våra deltagare lär sig grunderna om elnätets uppbyggnad och kraftsystemet, hur det är att arbeta som konsult, affärsmannaskap samt hållbarhet och innovation. Detta varvas med arbete i våra uppdrag som konsult, säger Alexandra Tidlund, Introduktionsprogrammets ansvariga affärsenhetschef.

– Det är en chans att få arbeta i en jättespännande bransch som rör elförsörjningen i Sverige. Elnätet och kraftsystemet är viktiga delar i energiomställningen och det pågår många spännande projekt. På Sweco kommer våra deltagare in i en miljö där det finns mycket kompetens, ett högt engagemang och där vi värnar om varandra, fortsätter Alexandra Tidlund

Utbildningen riktar sig till dem som är nyutexaminerade eller tar examen under våren. De sökande har lämpligen en utbildning inom energi, elkraft eller samhällsbyggnad som civilingenjör, högskoleingenjör eller i form av en YH-utbildning.