Currentum utser Klas Larsson till ny koncernchef

Klas Larsson. Foto: Currentum

Klas Larsson har utsetts till ny koncernchef för Currentum med start under första kvartalet 2022. Klas har gedigen erfarenhet inom branschen på olika ledande positioner och kommer senast från installationskoncernen tillika nya Currentumbolaget Ipart. Som grundare och VD arbetade han med ambition att utmana branschen i hela landet och kom en bra bit på väg på kort tid. Innan dess var han affärsområdeschef för Väst på Instalco.

– Jag är såklart hedrad för förtroendet och mycket förväntansfull inför att genom nära samarbeten mellan bolagen hitta de synergier som skapar värde för kunderna och tillväxtmöjligheter för hela koncernen, säger Klas Larsson.

Klas Larsson tillträder den nya posten som koncernchef för Currentum under första kvartalet 2022. Med bred branschkunskap och erfarenhet från flera ledande positioner vet han vad som krävs för att skapa framgång inom installation.

– Klas är en erfaren ledare och hans bakgrund visar på ett starkt driv och ett stort fokus på att skapa tillväxt och resultat i hög fart. Han blir ett riktigt bra tillskott för Currentum med precis den drivkraft och erfarenheten vi letar efter, säger Olle Bertfelt, ordförande Currentum.

Klas har arbetat inom installationsbranschen under hela sitt yrkesliv. Förutom Ipart är han även en av grundarna till LG Contracting som köptes av Instalco 2015. Trots, och kanske till viss del på grund av, sitt nystartade bolag, Ipart, var det ett enkelt beslut att acceptera erbjudandet om att ta rollen som koncernchef för Currentum.