Åtta kvinnor från Kraftringen nominerade till årets Kraftkvinna

Från vänster längst upp: Josefin Jinnestrand, Karin Olholt, Karin Walden, Åsa Rosberg, Mia palm, Sara Hoff, Sara Kralmark, Åsa Svensson. Foto: Kraftringen

I slutet av förra veckan blev det klart vilka kvinnor som har blivit nominerade till årets Kraftkvinna inom energibranschen. Från Kraftringens sida blev det åtta kvinnor nominerade vilket är ett rekord för Kraftringen sedan tävlingen började. Hela 170 kvinnor har blivit nominerade i år vilket även det är ett rekord.

- Jag känner en enorm glädje att så många kvinnor på Kraftringen har blivit nominerade till detta viktiga pris. Även om vi har kommit en bit på resan till ett jämställt företag så finns det mycket kvar att göra. Nu håller jag tummarna att någon av alla våra kompetenta kandidater kammar hem priset som året kraftkvinna, säger Sezgin Kadir vd på Kraftringen.

Varje år utser föreningen Kraftkvinnorna Årets Kraftkvinna. Priset har instiftats för att synliggöra och lyfta kvinnor i energisektorn, för att bredda rekryteringsbasen och attrahera fler till branschen. Vem som tar hem den åtråvärda titeln presenteras på eventet ”Årets Kraftkvinna” i Stockholm den 15 november.

- För mig symboliserar detta vilken kraft som finns därute som varje dag tar steg mot en mer jämställd bransch. Det är av stor vikt att vi kan spegla samhället i stort och en viktig del i detta är att öka attraktiviteten för kvinnor att jobba i energibranschen. Nu är min förhoppning att en kvinna på Kraftringen utses till årets kraftkvinna, avslutar Karin Olholt HR chef på Kraftringen.

Följande kvinnor på Kraftringen har blivit nominerade:

Josefin Jinnestrand Chef Kundservice & Demand and Supply

Karin Olholt HR- chef

Karin Walden Affärsområdeschef Kund och Energilösningar

Sara Kralmark Hållbarhetsstrateg

Sara Hoff Kommunikationschef

Åsa Rosberg Chef HSSEQ

Åsa Svensson Affärsområdeschef - Kraftringen Nät AB

Mia Palm Chef Resurs & Service - Kraftringen Service AB