Acrinova minskar klimatavtrycket

Grön el från Skånska Energi minskar klimatavtrycket för Acrinova. Foto: Skånska Energi

Acrinova bygger, äger och förvaltar olika typer av fastigheter, de allra flesta i Skåne. En del bostäder men framför allt så kallade kommersiella fastigheter: lokaler för kontor, industri, lager och logistik med mera.

– En central tanke för oss är att våra investeringar ska leda till så litet klimatavtryck som möjligt. Vi är övertygade om att det som är bra på lång sikt för klimatet också kan vara lönsamt på kort sikt för oss som fastighetsägare, berättar Acrinovas vd Ulf Wallén.

Acrinova har som ambition att alla hus som byggs nya ska vara självförsörjande på energi, så kallade nollenergihus. Ett aktuellt exempel är just färdigställda Södra Gränstorps förskola i Trelleborg, där 160 söderslättsbarn ska börja till hösten. Ulf Wallén lämnade över nycklarna till hyresgästen Trelleborgs kommun häromdagen.

– Så långt vi kan vill vi producera egen energi i våra fastigheter, men att nå nollenergilösning överallt, det är svårt. Vi kommer alltid att behöva köpa in el, även om det ska bli allt mindre. Grön el är en självklarhet för att hjälp oss minska vårt klimatavtryck och Skånska Energi är en lokal leverantör vi trivs mycket bra med.