Siemens ingår partnerskap om laddstationer för elbilar

Det nya samarbetet med Siemens inkluderar leverans, installation och service av laddstationer på Apcoa Parks parkeringsplatser runt om i Danmark. Foto: Apcoa

Tillsammans med Apcoa kommer Siemens att installera laddstationer på ett antal av Apcoas parkeringsplatser.

Det kommer att finnas ett större behov av laddstationer för att ladda elbilar i framtiden. Därför har parkeringsoperatören Apcoa nu gått samman med Siemens för att kunna få fler laddstationer monterade i flera av Apcoas parkeringsanläggningar.

- Om fler elbilar används på vägarna är en effektiv elektrisk infrastruktur avgörande, säger Siemens avdelningschef Jesper Skou.

- Med partnerskapet kombinerar vi Siemens intelligenta laddningsställ med Apcoas starka användargränssnitt, vilket är något helt nytt på marknaden och som ger alla möjlighet att parkera och ladda elbilen samtidigt. På så sätt blir laddningen både enkel och billigt. Därför ser vi ser fram emot ett fortsatt förstärkt samarbete.

Den första parkeringsanläggningen där laddningsstationer ska upprättas är i Axel Towers i Köpenhamns centrum. Platsen blir den första i en serie av Apcoas 2500 parkeringsplatser och parkeringshus, som nu kommer att ha laddstationer från Siemens.